Hozzávalók:
- 1 ek olívaolaj
- 1 bögre bulgur
- só
- 1/2 ek szárított
zöldségkeverék
Tiszakécskei Református Általános Iskola és Gimnázium
6060 Tiszakécske, Templom tér 3. +36 76 441 052 realisgimi@realisgimi.hu
Hozzávalók:
Elkészítés:
Hozzávalók (6 adag):
Elkészítés:
JÓ ÉTVÁGYAT!
Hozzávalók (15-20 db):
Elkészítés:
JÓ ÉTVÁGYAT!
Hozzávalók:
Elkészítés:
JÓ ÉTVÁGYAT!
Hozzávalók:
Elkészítés:
JÓ ÉTVÁGYAT!
Rendkívül tápláló. teljes értékű fehérjeforrás. Egy krémes állagú közel-keleti étel. Legfőbb hozzávalója: csicseriborsó, tahini (szezámmag őrlemény), olívaolaj, citromlé, fokhagyma. Előételként is fogyasztható, valamint szendvicsekhez, csirke hal- és zöldségfélékhez is.
Szereted a kölest? Az egyik legősibb termesztésű gabonaféle.
B-vitaminban gazdag, magas rosttartalmú, könnyen emészthető. Benne valójában minden megtalálható, amire a szervezetnek szüksége van.
Szénhidrátok: 72%, Fehérjék: 10%, Zsírok: 3%, Ásványi anyagok: 2,5%, B-vitaminok.
Azt hiszem elég meggyőző ahhoz, hogy kipróbáld, hiszen csak a javadra válhat! Tegyél egy próbát!
„Vitamin katonák” melyek az egészségünkre vigyáznak.
Ha megkóstolod, nem tudod majd abbahagyni! Mi szóltunk! Ki ne szeretne néhanapján nassolni egy kicsit? De ha egyszer már nassolunk, akkor lehetőség szerint tegyük azt egészségesen! Végtelenül finom, ropogós, „jobb, mint az eredeti!”!
Készülhet: céklából, sárgarépából édesburgonyából, zellerből, csicsókából…
Nem kell mindig krumpli! A burgonya a fehér rizs és a tésztafélék minden konyhában kéznél vannak. De hidd el, sokat tehetsz az egészségedért, ha a sovány húsokhoz vagy a színes zöldségragukhoz egészségesebb köretet választasz. Kipróbálnád a bulgurt, de nem tudod, mit kezdj vele? Vagy már jól ismered és érdekel? Ki vagy mi is az a bulgur? Íme a kérdésre a válasz. A bulgur egy rendkívül egészséges gabonafajta. Bővelkedik rostokban, vitaminokban és ásványi anyagokban Főleg B-vitaminban és vasban. Tulajdonképpen tört búza, Magyarországon a török éttermekben „török rizsnek” is nevezik. Leginkább a közel-keleti és a török konyha által kedvelt köret. A még éretlen vagy a meghántolt érett búzaszemeket párolják, kiszárítják, majd durvára törik.
Szóval! Egy roppant egészségestudatos étkezőnek „Ő” kell! BULGUR. És szerintem mindannyian azok vagyunk!
„A lencse nem szerencsét, hanem egészséget hoz.”
Egy igazi fehérje- és vitaminbomba. Igen egészséges táplálék. Betegségmegelőző hatása ismert. Energia és szénhidrát tartalma rendkívül magas. Már a bibliai időkben is többféle hüvelyest feldolgoztak az ételek készítéséhez, ám főként a lencsét. A Szentírás egyik közismert törvényében Ézsau egy tál lencséért adta el Jákobnak elsőszülötti jogát.
Mi van a lencsében?
A lencsében nem kevés A-vitamin, B1-, B2-, B9-, B11-vitamin, kalcium, foszfor, folsav, magnézium, kálium, cink és vas található. A tápláló hüvelyesben rejlő nagy mennyiségű fehérje (kb. 28%) könnyen emészthető a szervezet számára, 10 dkg lencsében másfélszer több fehérje van, mint a marhahúsban. De meg kell említenünk jelentős rosttartalmát (100g-ból 3-4 g) is, ami akkor a legnagyobb, ha nincs lehéjazva.