LENCSEKRÉM recept
Hozzávalók (6 adag):
- 200 g lencse
- 2 nagy db sárgarépa
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 teáskanál mustár (magos)
- só ízlés szerint
- bors ízlés szerint
- 1 ek olívaolaj
Elkészítés:
- A lencsét beáztatjuk pár órára.
- Ezután a karikára vágott répával együtt feltesszük főzni annyi sós vízben, ami kb. 1-2 centivel ellepi.
- Külön edényben olívaolajon megdinszteljük a hagymát a fokhagymával (esetleg friss vagy szárított csípőspaprikával).
- Amint megpuhult a lencse és a répa, leöntjük a felesleges vizet róla, majd hozzákeverjük a dinsztelt hagymákhoz. Megszórjuk borssal, valamint hozzáadjuk a mustárt is.
- Alapos átforgatás után összeturmixoljuk az egészet, és tovább ízesítjük, amennyiben szükséges.
JÓ ÉTVÁGYAT!