KÖLESGOLYÓ recept
Hozzávalók (15-20 db):
- 250 g csicseriborsó (szárított vagy konzerv)
- 15 dkg köles
- 1 db vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 teáskanál majoránna
- só (természetes, nem finomított)
- bors ízlés szerint
- zabpehelyliszt (kiváltható 1 db tojással)
- olívaolaj
Elkészítés:
- A kölest háromszoros mennyiségű vízzel puhára főzzük.
- A hagymákat megtisztítjuk és apróra kockázzuk (a fokhagymát le is lehet reszelni az intenzívebb íz érdekében).
- Ha kissé meghűlt a puhára főtt köles, fűszerezzük (hagymák, majoránna, kömény, csipet só, bors) és hozzákeverünk annyi zabpehelylisztet, hogy tudjuk a masszát (kb. 2-3 evőkanál)
- Begyújtjuk a sütőt 190 0C (gázsütőnél 5-ös fokozat)és kiolajozunk egy sütőtálat, vagy tepsit.
- A masszából diónyi golyókat, majd korongokat formázunk és az előkészített tepsire tesszük.
- A 4. pontban írt hőfokon 30 perc alatt megsütjük a fasirtokat.
JÓ ÉTVÁGYAT!