BULGUR
Nem kell mindig krumpli! A burgonya a fehér rizs és a tésztafélék minden konyhában kéznél vannak. De hidd el, sokat tehetsz az egészségedért, ha a sovány húsokhoz vagy a színes zöldségragukhoz egészségesebb köretet választasz. Kipróbálnád a bulgurt, de nem tudod, mit kezdj vele? Vagy már jól ismered és érdekel? Ki vagy mi is az a bulgur? Íme a kérdésre a válasz. A bulgur egy rendkívül egészséges gabonafajta. Bővelkedik rostokban, vitaminokban és ásványi anyagokban Főleg B-vitaminban és vasban. Tulajdonképpen tört búza, Magyarországon a török éttermekben „török rizsnek” is nevezik. Leginkább a közel-keleti és a török konyha által kedvelt köret. A még éretlen vagy a meghántolt érett búzaszemeket párolják, kiszárítják, majd durvára törik.
Szóval! Egy roppant egészségestudatos étkezőnek „Ő” kell! BULGUR. És szerintem mindannyian azok vagyunk!