Jelenlegi hely

Eseménynaptár

h k s c p s v
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
 
 
 
2017. május 28.

2017. május 25-én, áldozó csütörtökön izgatott diákok gyülekeztek a városi könyvtár által meghirdetett RAJZVERSENYRE. Csak a mi iskolánkból több mint húszan jelentkeztek. A móriczos diákokkal együtt jócskán megtöltötték a gyermekek a piacteret; volt zsibongás, izgatott készülődés a rajzolás megkezdése előtt. Ott a fedett helyen kaptak egy jókora „placcot”, s ott festették meg színes krétákkal a csodás színvilágos alkotásaikat!

SZÍNRE SZÍNT! A SZÍNEK KAVALKÁDJA címmel formai kötöttségek nélkül alkothattak a diákok. Csodásabbnál csodásabb remekművek készültek. Valóban művészi színkavalkádok születtek!

Szokták mondani, hogy nehéz helyzetben van a zsűri. No, itt aztán valóban nehéz volt a feladatuk!  Ebből a sok szép alkotásból kellett kiválasztaniuk a legszebbet, a legjobbat…Hogy ez tényleg milyen sorrendben soroltatott be, milyen elv szerint döntött a zsűri, azt senki meg nem mondja! Mert minden alkotás másért volt szép, tetsző!De ha már verseny volt, akkor csak kellett a helyezettek kiválasztása…

„Bartók Béla azt mondta valamikor, hogy a versenyzés a lovaknak való, nem a művészetnek!” – hallottam a verseny alatt dr. Méhes Balázs karnagy úrtól. S milyen igaza van! Mindenkinek más-más alkotás, más zene, más dallamsor, más virág, más festmény tetszik… Igen! Nagyon szubjektív  a meghatározás, a kiválasztás!

Mégis FONTOS A MEGMÉRETTETÉS! Egyfajta mérés, összehasonlítás. Bizonyosság arra, jól végzem-e a feladatomat, a megfelelő szintre jutottam-e… Vagy pusztán a szórakozáshoz, a játékhoz kell a jelenlét ilyen alkalmakkor?…  Lehet rajta elmélkedni! Mi pedig rendületlenül versenyzünk minden téren…

Nos, itt, ezen a napon a sok gyermek elkészítette a fantáziadús alkotását. Boldog voltam, hogy részese lehettem jómagam is ennek az eseménynek. Nem volt beleszólásom a gyermekek ötleteibe; jöttek  a jobbnál jobb tervekkel, hogy ezt és így fogom rajzolni…  Mosolyogva  figyeltem, hogy volt olyan, aki teljesen mást alkotott, mint a tervezéskor mesélt; más pedig szigorúan tartotta magát a skicceihez... Az alkotás örömét csoda volt figyelemmel kísérni.

Nagyon sok szülővel együtt  figyeltem  jómagam is, hogyan lett szép lassan egyre színesebb a piactér aszfaltja. Büszke voltam az eredményre! Elsősorban arra, hogy minden gyermek szépet, jót alkotott! S ráadásul nagyszerű helyezést értek el a refisek!

Az ALSÓS diákok között Péli Dominik 2. helyezett lett; a FELSŐS diákok között Faragó Fanni 1. helyezett lett!  Zoboki Vivien 6. lett, Tyavoda Barbara a 7.  S nagyszerű a többi is, mind –, velük együtt! Minden diák kapott valamilyen emléket! Miskó Márta mézes csodáiból minden indulónak jutott egy-egy; s a legtöbben valamilyen tárgyjutalmat is vihettek még haza. Faragó Fanni két kis húga is rajzolt, nem is akárhogyan! Laura (második osztályos) és Flóra (óvodás) nagyszerűen helytállt! Őket is láthatják a sok fénykép valamelyikén…

Köszönjük ezt a versenyt a Városi Könyvtárnak és Művelődési Háznak! Köszönjük a diákoknak!

Czinege Edit rajztanár

Galéria: 

Csengetési rend

Csengetési rend

Elérhetőségek

Tiszakécskei Református Általános Iskola és Gimnázium

Cím: 6060 Tiszakécske, Templom tér 3.

Telefon: +36 76 441 052
Központi e-mail: realisgimi@realisgimi.hu

OM azonosító: 027816